Reference - Janka Mihaliková

Janka Mihaliková Léto 2019 a 2018

Není snadné opustit svou komfortní zónu, ale když to jednou vyzkoušíš, už nebudeš chtít nic jiného. Splň si povinnosti ve škole a šup do světa. S Premier Aquatics máš zaručené vynikající pracovní podmínky, skvělý servis a férový přístup zaměstnavatele. Samozřejmě, ne každý den je růžový, ale to je naprosto normální. Neváhej, potkáš mnoho nových lidí a procestuješ svět. Po létě se domů vrátíš plný zkušeností, možná ne s kapsami plnými peněz, ale se srdcem plným zážitků. A to je přece mnohem důležitější (pokud si šikovný, přivezeš si i nějaké kapesné).

Jako plavčík pro Premier Aquatics jsem v USA strávila už dvě léta a chystám se na další. Práce plavčíka není náročná, ale zodpovědná. Rozhodnutí jet do USA bylo v mém případě velmi rychlé. Našla jsem web Premier Aquatics, podívala jsem si podmínky a hned jsem se zaregistrovala. Neváhala jsem, nepřemýšlela, moje rozhodnutí bylo impulzivní, a po telefonátu s Matúšem jsem zjistila, že i správně. Komunikace s ním je skvělá, na Matúše se můžeš vždy spolehnout.

Moje první léto jsem pracovala na bazénu ve městě Centreville (stát Virginia), první dny jsem netušila, jestli všechno dělám správně, ale po pár dnech jsem se do toho dostala a začala jsem si práci užívat. Dny na bazénu utíkaly poměrně rychle, ale samozřejmě byly i takové, které trvaly věčnost. Potkala jsem plno skvělých lidí, přiznávám občas i méně skvělých. Od všech jsem se něco naučila a jsem za tato setkání vděčná. Také přijedeš zpoza velké louže s parádním opálením, na zádech máš sice vypálený kříž a břicho máš bílé jako z vápenky, protože dívky mají jednodílné plavky, ale to jsou pouze detaily :-D. Bydlela jsem se Slovenkami a Thajci. Pokud si myslíte, že olomoucké tvarůžky smrdí, ještě jste ještě neprivoněli k některým thajským specialitám v procesu vaření (be careful :-D). Se slovenskou částí apartmánu jsme se společně vydali cestovat. Bylo nám skvěle! Projeli jsme celou Floridu dokola, zaletěly jsme si na Bahamy a před hurikánem jsme utekly do nikdy nespícího města New York. V tomto městě uvidíš úplně všechno, uspěchané byznysmeny, tetu s holuby z filmu Sám doma, opravdového Spidermana, ale i chlapíka v zeleném županu, který natíral celý vagón v metru zelenou barvou. Asi to byla jeho oblíbená barva.

Druhý rok jsem se vrátila na stejné místo. Jela jsem opět sama, a po pár dnech jsem zjistila, že jsme se sešli perfektní parta lidí. V naší oblasti jsme bydleli ve dvou apartmánech po pěti lidech. Bydlela jsem se třemi Slováky a Polkou, kteří byli jako moje rodina. Dali jsme si závazek, že budeme cvičit a jíst zdravě. Každé ráno jsme byli ve fitku a jedli jsme kuřecí se zeleninou. Vedli jsme si i statistiku zkonzumovaného kuřecího masa, ale toto číslo je hrozivé. Samozřejmě, dopřáli jsme si i mňamky v Chipotle (neodolatelný mexický podnik) a během léta jsme byli stále častěji vidění v Burger Kingu. Když jsme na bazénu neměli lidi, hráli jsme americký fotbal, cvičili jsme, grilovali. Jednoduše, bylo nám skvěle.

Každý plavčík je i profesionálním meteorologem, předpovědi počasí jsme měli nastudované do nejmenších detailů. Hrom byl náš nejlepší kamarád, protože tehdy zavíráš bazén na 30 minut a plat ti stále jde. Nejlepší bylo, když jsme museli zavřít koupaliště kvůli blesku s hromem, ale bouře nepřišla. Občas přišla hotová smršť, ale i na to jsme měli své zbraně. Věrným pomocníkem byl "blower listí", při úklidu jsme se cítili jako "ghost busters". V horké letní dny, kdy na zchlazení nepomohlo ani skočit do bazénu, jsme přišli na výborný nápad, ochlazovat se v mrazničce. Prosím, nikdy to nezkoušejte (crazy level 5000). Po práci jsme jezdili s naší americkou kamarádkou autem do Washingtonu D.C., kde jsme s oblibou brázdili ulice na elektrických koloběžkách. Jindy jsme měli grill-party nebo i #neverforget párty s našim supervizorem, který nás naučil parádní párty hry. Během dní volna jsme si prohlédli okolí a chodili jsme na nákupy, které se s těmi slovenskými nedají ani porovnat. All you can eat sushi po nákupech nás nikdy neomrzelo. Ani jsme se nenadáli a další skvělé léto bylo za námi. Čekalo nás opět dechberoucí cestování a návrat do reality.

Jak jsem už na začátku napsala, neváhej, registruj se a leť za mořem zážitků. Je to velmi jednoduché!

Všechny reference

Pověz nám svůj příběh!

Máš k létu v USA také co světu říct? My myslíme, že určitě ano! Zanech budoucím studentům, kteří se rozhodují vycestovat odkaz. Inspiruj, influencni, podpoř je! Napiš nám, jak se v tom JúEsej během léta líbilo Tobě. A opravdu nic nevynechej, ať vědí co mohou od léta v Premier Aquatics očekávat #keepitreal. Pokud bude tvůj příběh fakt super, určitě tě odměníme!

 stanka@premieraquatics.cz